nl nl en en

Webinar Investeren in water

  • Datum: 15/10/2024
  • Tijd: 16:00-17;00
  • Locatie: Online

NB. Dit evenement wordt ondersteund door Legal & General Investment Management, de voertaal is Engels.

Doe mee aan ons aankomende webinar, Investeren in Water, waarin we de cruciale rol van water verkennen in het ondersteunen van leven op aarde. Slechts 2,5% van het water op de planeet is bruikbaar, en klimaatverandering vergroot de druk op deze kostbare hulpbron. Het World Economic Forum heeft water aangemerkt als een groot wereldwijd risico en een potentiële bron van conflicten.

Water is geen geïsoleerd probleem; het raakt aan veel andere ESG-risico’s waarmee beleggers te maken hebben. Effectief bestuur, doordacht rentmeesterschap en actieve betrokkenheid van belanghebbenden, zowel in de publieke als private sector, zijn essentieel voor het beheersen van watergerelateerde uitdagingen. Maar naast risicobeheersing zijn er ook ongelooflijke kansen om te investeren in oplossingen die de gezondheid van gemeenschappen en het milieu bevorderen.

Mis deze kans niet om te leren hoe uw investeringen een verschil kunnen maken. Registreer nu.

Expert sprekers

Alexander Burr (Senior Manager LGIM Investment Stewardship, LGIM): Beheersen van waterrisico’s

Alexander is de senior manager van het Investment Stewardship-team van LGIM. Hij kwam in 2019 bij het team en leidt het beleid op het gebied van natuur en openbaar beleid. Daarvoor hielp hij bij het opzetten van een impactfonds dat blended finance gebruikt om in opkomende markten te investeren. Eerder werkte Alexander bij de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD), waar hij duurzame economische groei in Oost-Europa, Centraal-Azië en Noord-Afrika ondersteunde. Alexander heeft adviesfuncties bekleed waarbij hij overheden adviseerde over alternatieve financiering en een nucleaire waarborgorganisatie oprichtte. Hij heeft een BSc van de University of Southampton en postdoctorale opleidingen gevolgd aan de London School of Economics, de University of Cambridge, de University of London en het Chartered Governance Institute.

Nora van Cauwenbergh (Hoofd van de LWM-afdeling, IHE Delft Institute for Water Education): Watercriteria in EU-regelgeving, watergerelateerde benaderingen van belanghebbenden

Dr. Van Cauwenbergh is universitair hoofddocent Water en Maatschappelijke Transities aan het IHE Delft. Nora is een expert op het gebied van water en duurzame ontwikkeling, met meer dan 15 jaar ervaring in de academische wereld en de private sector. Ze is gepassioneerd over het bijdragen aan een groene en inclusieve samenleving door het mede-ontwerpen van innovatieve beheerpraktijken voor natuurlijke hulpbronnen die verschillende waardesystemen in overweging nemen.

In de watersector heeft ze gewerkt aan participatief ontwerp en het gebruik van softwaretools en protocollen voor onderhandelingen tussen belanghebbenden bij waterbeheer. Haar onderzoek en capaciteitsopbouw zijn gebaseerd op ervaring in het beheer van waterschaarste in semi-aride zones (Spanje, Algerije, Saoedi-Arabië en Marokko), geïntegreerd waterbeheer, planning en conflictbeheersing (India, Palestina, Mexico, Myanmar, Mali en Bangladesh), en integratie van op de natuur gebaseerde oplossingen in stroomgebieds- en stadsplanning om overstromings- en droogterisico’s te verminderen (Colombia, Chili en EU).

Frank Wagemans (Senior Engagement Specialist, Achmea IM): Het belang van water in verantwoord beleggen en de verbinding met belangrijke thema’s zoals klimaat, mensenrechten en biodiversiteit

Frank Wagemans is Senior Engagement Officer bij Achmea Investment Management, waar hij zich richt op verantwoord beleggen en duurzame financiering. Met een sterke achtergrond in milieu-, sociale en governancekwesties (ESG), leidt Frank initiatieven die ethische praktijken in corporate governance, klimaatactie en mensenrechten bevorderen. Hij werkt actief samen met bedrijven en belanghebbenden om positieve verandering te stimuleren en duurzame langetermijnoplossingen te waarborgen. Zijn werk beslaat verschillende sectoren, waarbij hij zich vooral richt op waterrisico’s, klimaatbestendigheid en biodiversiteitsbescherming via impactvolle beleggingsstrategieën.

Frank zal ons inzicht geven in het belang van water in verantwoord beleggen en de verbinding met belangrijke thema’s zoals klimaat, mensenrechten en biodiversiteit.

Registratie

Schrijf u in voor dit webinar via de onderstaande knop. Na inschrijving ontvangt u direct een bevestiging. Kort voor aanvang van het webinar sturen wij u een e-mail met de deelnamelink.

Aanmelden