nl nl en en

Scildon Nieuw Lid van de VBDO: Samen voor een duurzame toekomst

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) is verheugd aan te kondigen dat verzekeraar Scildon zich recent heeft aangesloten als nieuw lid. Met deze stap versterkt Scildon haar toewijding aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord beleggen.

Wim van Huizen, Sustainability Lead bij Scildon, licht toe: ‘Lid worden van de VBDO is voor ons een logische en mooie stap. Wij zetten ons in voor een duurzame kapitaalmarkt en geloven in maatschappelijk verantwoord beleggen. Dit stimuleren wij met onze producten. Zo investeer je met onze beleggingsverzekering Scildon Easy B alleen in duurzame fondsen, en doneren wij voor elke nieuwe verzekering een bedrag aan het goede doel Justdiggit.

Vaak wordt bij duurzaamheid alleen gedacht aan CO2-uitstoot, maar het is zoveel meer. Niet voor niks hebben we het over ESG (Environmental, Social en Governance). VBDO helpt ons door kennisdeling, benchmarks, onderzoeken en met haar netwerk. We kijken uit naar deze samenwerking.’

Angélique Laskewitz, directeur van de VBDO: ‘Bij VBDO zijn we ervan overtuigd dat de toevoeging van Scildon als lid een waardevolle impuls zal geven aan ons gezamenlijke streven naar een duurzame financiële sector. Scildon’s focus op ESG-criteria en hun innovatieve benadering van duurzame verzekeringsproducten sluiten naadloos aan bij de missie van VBDO.

Samen met Scildon zullen we ons blijven inzetten voor het bevorderen van transparantie, verantwoordelijke investeringen en duurzaamheid binnen de sector. Wij kijken uit naar een duurzame samenwerking en de positieve impact die we gezamenlijk kunnen realiseren.’

Voor meer informatie over Scildon en hun inzet voor duurzaamheid, bezoek de website van Scildon.